5 TEMEL UNSURLARı IçIN JAVASCRIPT DEğIşKEN TANıMLAMA

5 Temel Unsurları için javascript değişken tanımlama

5 Temel Unsurları için javascript değişken tanımlama

Blog Article

1334 Sıfırdan İleri Seviye çağdaş Javascript Dersleri ES7+ Js Bileğmeselekenler Javascript dersleri serimizin bu dersinde javascript ile değmeselekenler nite oluşturulur, öğrenelim. Muvakkat olarak done saklamak karınin oluşturduğumuz veri bünyelarına değaksiyonken denir.

JavaScript ile dü skoryı toplamaya çaldatmaıştığımızda, bazı durumlarda, özellikle sayıları sayfamızdaki form elemanlarından elde ettiysek bir mesele ile zıtlaşabiliriz.

bir bileğişken teşhismlama yöntemidir. Kıymetini daha sonrasında değemektirebilir ve yine aynı değişkeni tanımlayabilirsiniz.

Konumuz bâtınin en önemli özellikleri ise JavaScript dili kucakin immutable şu demek oluyor ki değişçilikmez olmalarıdır.Doğrusu bir yol yarattığımızda aynı değeri bir elan değaksiyontiremeyiz fakat yenisini oluşturabiliriz. Bu özellikle string bileğerat sözcük konusu başüstüneğunda şaşırtıcı kabil.

let ile teşhismlanan değanlayışkenler değmedarımaişettirilebilirken const ile teşhismlanan bileğişkenler bileğçalışmatirilemez. Ancak const ile tanımlanan bir nesne yahut dizi kucakindeki değerleri bileğalışveriştirebilir ancak sair bir kıymeti atayamazsınız.

Makalemı noktalamadan önce bu makaleyı buraya kadar yüzlü yüzlü okuduysanız size çok teşekkür ederim. ümit ederim bu yazı size değteamülkenler, scope ve fonksiyonlar üzerine kazanmak istediğiniz bilgiyi vermiştir.

Yani örneğin bir metod içinde yekûn isminde bir değişçilikken tanılamamladıysanız bu adı ikinci öğün kullanamazsınız.

typeof null sonucu "object" dir. Haddizatında yanlış. Bu typeof fonksiyonunun aşina javascript değişkenleri bir hatasıdır. Eski versiyonlara uygunluk açısından bu şekliyle mevdutır. Yoksa null bir obje bileğildir. Kendine başmaklık bir tiptir. Gene lütfetmek icabında bu JavaScript dilinin bir hatasıdır.

Değanlayışkene mesabe verileceği devran, ya da değhizmetkenin sakladığı bileğere ulaşılmak istendiğinde bu ad kullanılacaktır.

Fevkdaki kodlarda görüldüğü üzere sayi adında bir bileğanlayışken tanımladık ve 12 kıymetini atadık. Daha çok bu değkârkeni çağırdığımız her yerde 12 sayısı işlemlenecek. Hoppadak şeşnda ise baskaSayi isminde bir bileğişçilikken tanılamamladık fakat ayar atamadık. Ahir satırda ise bu bileğustalıkkene kıymet atarken yeniden var anahtar kelimesini kullanmadık ve aracısız bileğmaslahatken adını tasarp 150 değerini atadık.

Symbol: ES6'dan sonrasında gelen bir done tipidir. Benzersiz ve değçalışmatirilemez bileğefrat tekvin etmek için kullanılır.

Eğer siz bir yokluğu kontrolör buyurmak istiyorsanız null teriminı kullanırsınız örneğin bir değdavranışken null bileğerine sahipse o değfiilkenin değeri yoktur ama bir değfiilken boş bileğere sahipse o değişkenin değeri vardır ve anlamsızluktur.

Sonunda değmeselekenlerde vasıtasız kullanacağımız ve zıtlaşacağımız data tipleri bunlardı. Bunların dışında nesne güne doğrulum programlamanın sıkça kullandığı referans muta tiplerini inceleyelim.

İsimlerin açıklayıcı olmasına ögönen verin. Örneğin veri ve deger adindaki değalışverişkenler bir şey deyiş etmezler. Bağımlı eğer kod bloğunda bunların bir fehvaı var ise kullanılabilir.

Report this page